Konuşma, duygu ve düşüncelerimizi dile getirirken sözcüklerin ses özelliklerine uygun olarak, vurgu ve tonlama kriterleri içinde doğru bir üslupla anlatılması sanatıdır.
Konuşmanın unsurlarını ve tekniklerini inceleyen diksiyonun temeli, ses dediğimiz iletişim aracını doğru kullanmak ve sözleri söylerken düzgün telaffuz etmek üzerine kuruludur.
Diksiyon jest ve mimikleri de kapsayarak özellikle tiyatro ve diğer sahne sanatları ile sinema ve televizyonda metinlerin yanlışsız okunmasını hedefler.
Ayrıca topluluk önünde konuşma gibi durumlarda ve yöneticilik gibi pozisyonlarda bulunan kişilerin başvurduğu bir eğitimdir. Elbette sadece bu meslek grupları için değil aynı zamanda toplumsal iletişim halinde olan tüm meslek grupları için doğru zamanda doğru telaffuz ve doğru iletişim için diksiyon eğitimi önemlidir. Öğrencilikten tutunda yöneticiliğe, hizmet sektörü işveren veya çalışan kişilerin veya yöresel ağızlarla konuşan tüm kişilerin diksiyon eğitimine ihtiyacı vardır.
Diksiyon eğitimlerimizde katılımcılara; soluma, fonetik (söyleyiş), artikülasyon (boğumlama), vurgu, İletme gücü temelinde eğitimler verilir.
Amaç öncelikle kişilerin diyaframlarını kontrol etmelerini sağlamak, ses çıkış kaynaklarını ve nasıl kullanmaları gerektiğini öğretmektir. Sonrasında ses tonu ayarlama ve vurgulama konuları incelenir.
Öğrencilerin kelimeleri jest ve mimiklerle anlamlandırmaları sağlanır. Konuşurken akıcılık, doğru bir üslup kazandırmak amaçtır.
Eğitimlerimiz iki aylık bir program dahilinde ilerlemektedir. Sizde geç kalmadan diksiyon derslerimiz hakkında bilgi sahibi olmak için bize ulaşın…