Bu yıl British Council tarafından ikincisi düzenlenen Tech4Culture, Birleşik Krallık ve Türkiye’den kültür ve teknoloji sektörüne yön veren kurumları bir araya getiriyor. Türkiye’deki kültür kurumlarının, izleyici kitlesini geliştirebilmek için dijital teknolojilerle yeni yollar keşfetmesini sağlayan Tech4Culture, bu yaklaşımla kültür ve sanatın Türkiye’de ve dünyada çok daha geniş çapta izleyiciye ulaşmasını hedefliyor.
British Council, dijital projeler geliştirerek kitlelerin kültür ve sanata erişimini arttırmayı hedefleyen tüm kültür kurumlarını Tech4Culture’a başvurmaya davet ediyor! Başvurular için son gün 3 Aralık Pazartesi. British Council web sitesi üzerinden, https://www.britishcouncil.org.tr/programmes/arts/creative-economy/tech4culture başvuru şartlarına dair ayrıntılı bilgiye ulaşılmaktadır
Teknoloji işbirliklerinin faydaları
Dünyanın nüfusunun 4.02 milyarının çevrimiçi olduğu ve yüzde 36’sının akıllı telefon kullandığı bir çağda dijital teknolojiler, kitlelerin yaratıcı içeriklere erişimini, sanat deneyimlerini yaratma ve paylaşma şekillerini değiştiriyor. Dijitalleşme yaşamımızın her parçasına yayıldıkça, kültür kurumları da sanatı daha ulaşılabilir kılmak, ilgi uyandırmak ve teknolojiye dayalı bir yaşama geçişe ayak uydurmak için teknolojiye daha fazla yöneliyor. Tech4Culture’da olduğu gibi, teknoloji işbirlikleri, kültür kurumları için dijital becerilere, veriye, donanıma, yazılıma, finansmana ve yeni çalışma yöntemlerine erişim sağlayabiliyor.
Earnst and Young’ın araştırmasına göre, yaratıcı ve kültürel endüstriler dijital ekonomiye dünya çapında 200 milyar dolar katkıda bulunuyor. Yaratıcı ve kültürel endüstrilerle işbirlikleri sayesinde, teknoloji sektörü de yeni kitlelere erişimi sağlayacak yaratıcı zihinlere ve içeriklere ulaşma şansı elde ediyor.
Kurumların sorunları, teknoloji ile çözüm buluyor
Kültür ve teknoloji sektörleri arasındaki işbirliklerini geliştirmeyi amaçlayan Tech4Culture, daha fazla kişiyi sanatla buluşturmak için proje geliştirmek isteyen kültür kurumlarının başvurularını bekliyor. Başvurularda, dijital bir ürüne odaklanılmasından ziyade, kurumların karşılaştıkları fırsat veya zorlukların öne çıkarılması isteniyor. Bu fırsat ve zorluklardan yola çıkarak, Türkiye’den seçilecek bir kültür kurumu ile Birleşik Krallık’tan seçilecek bir yaratıcı ajans eşleştirilerek, projeyi birlikte geliştirmeleri ve hayata geçirmeleri desteklenecektir.
Açık çağrı başvuru içeriği:
– Kurum hakkında kısa bilgi
– En beğenilen yaratıcı dijital projelerden biri ve neden bu projenin seçildiği
– Kurumun güncel dijital proje portfolyosu
– Birleşik Krallık’tan gelen yaratıcı ajansla yürütülecek ortak çalışmadan sorumlu olacak, İngilizce bilen ekip bilgisi
– Proje teklifleri, belirli bir dijital ürüne değil, kurumun karşı karşıya olduğu fırsat veya zorluklara ve Tech4Culture’ın sunduğu bu fırsatın geniş çaplı dijital stratejiye hangi açılardan uyumlu olduğuna odaklanmalıdır.
Başvuru koşulları:
– Proje teklifi en fazla üç sayfa ile sınırlı olmalıdır.
– British Council web sitesinden, https://www.britishcouncil.org.tr/programmes/arts/creative-economy/tech4culture başvuru şartlarına dair ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
– Teklif, İngilizce olmalıdır.
– Başvurular için son tarih 3 Aralık 2018 23:59’dur.