keman

Keman çalmanın yararları

En popüler orkestra çalgılarından biri olan keman yay ile çalınan bir enstrümandır.

Keman (veya viyolon), viyola ve viyolonselin de bulunduğu violin ailesinin en yüksek tondan çalan, en küçük üyesidir. Dört teli vardır. Akord sesleri pesten tize sol, re, la ve mi’dir.

Keman yayına arşe denir. Arşede yapay ya da gerçek at kılının yanı sıra ham misina olarak adlandırılan bir madde de kullanılabilir. Ayrıca yayını düzgünleştirmek ve sesi güzelleştirmek amacıyla arşeye reçine adı verilen madde sürülür. Reçine bala benzeyen sarı renkli katı bir maddedir.

Keman çalmanın faydaları

Müzik Etkinliklerinde Yeriniz Hazır

Keman, çeşitli müzik türlerinde, bir çok müzik grubunda sıkça yer alan bir müzik aletidir. Doğu-Batı, trio-orkestra demeden bütün çeşitlemelerde yer alan bu enstrümanı çalıyorsanız şanslısınız demektir. Grup bulmada, farklı müzik türlerini icra etme de hiç bir sorunuz muhtemelen yaşamayacaksınız, şimdiden keman çalmanın faydalarını görmeye başlayacaksınız demektir.

Müzik Ruhun Gıdasıdır

Müzik ruhumuzun dinlenmesi için çok önemli bir yoldur. Müzikle terapi-tedavi yöntemi son dönemlerde sıkça bilinen bir faaliyet haline gelmiştir. Bilindiği üzere farklı tonda ya da makamdaki müzik türleri insanın psikolojisinde çeşitli etkiler meydana getirmektedir. Keman çalmanın yararları denildiğinde akla genellikle bu seçenek gelmese bile kemanda bu sesler sıkça psikolojik tedavilerde kullanılmaktadır.

Güçlü Hafıza 

Ruhumuza yararlı olan hafızamıza tabi ki de etkisi olucak. Keman çalmanın insan beynine olan etkileri incelendiğinde hafıza gelişimi de doktorlar tarafından ispatlanmıştır. Bir müzik aleti çalmak özellikle de el ve kol koordinasyonunun sürekli aktif olarak kullanıldığı kemanın icra edilmesi kişinin akılda bilgi depolama süresini arttırdığı ve bu sayede hafızasını güçlendirdiği su götürmez bir gerçektir!

Kemana çalmaya başlamak gibi bir düşüncesi olanlar için Özel Nar Sanat Eğitim Kursu olarak uzman kadromuz ile sizleri tanışma derslerimize bekliyoruz.