yaratici-drama

Çocuklarınız bizim için çok değerli!

Drama Nedir?

Drama, eğitim ve öğretimde yeni bir oluşumdur. Ezbere dayalı bir eğitim çocuğun zihinsel gelişimini, araştırma yapabilmesine, diğer insanlarla olan ilişkilerini, paylaşmayı ve nihayet etkili öğrenebilmesini engeller. Drama ise çocuğun yaratıcılığını geliştiren, yetiştiren ve onu hayata hazırlayan hem başlı başına bir eğitim alanı hem de etkili bir öğretim yöntemidir

Bilim ve teknolojinin çok hızlı geliştiği çağımızda insanoğlu bu çağa uygun niteliklere sahip olabilme soruları ile karşı-karşıya kalmaktadır. Yaşanılan çağa uyum sağlayabilmek için ülkeler, eğitim

kurumlarını bu durumlara göre planlamak ve programlamak zorundadırlar. Çağdaş, kişilik sahibi, demokratik, laik, hayatı algılayabilen ve sorgulayabilen, kendini ifade edebilen, etkin, üretebilen, kendine güvenebilen, kitleleri etkileyebilen bireyleri yetiştirebilmek için de eğitim sistemlerini düzenlemek zorundadırlar. Drama, bu özellikleri öğrencilere kazandıran bir bilim ve sanat’tır. Drama bir bilim dalıdır. Bir alanın bilim dalı olabilmesi için yönetiminin olması gerekir. Bilimler alanına giren olay ve olguları kendine has olan yöntemlerle inceleyerek doğru olan bilgileri ortaya koyarlar. Dramanın kendine özgü yöntemlerinin başında iletişim, pandomim (sözsüz iletişim), doğaçlama, beden dilini kullanma, gösterip yaptırma, taklit ettirme, empati kurma, rol oynama, hayal kurma, canlandırma, değerlendirme gelir. Ayrıca drama, eğitim ve öğretimde kullanılan her türlü öğretim yöntem ve tekniklerinden de yararlanır.

 Drama Bir Oyun mudur?

Oyun, öğrencilerin hayal gücünü geliştirir. Hayal edilen her şeyde oyunsu öğeler vardır. Rol oynayan kişi bir başkası gibi düşünmeye, hissetmeye ve davranmaya çalışır.

Eflatun; “Çocuk oyunla büyür”, Zalmann; “Okullarımıza öğleden önce teorik dersler yerine oyun, halk dansları, topluca yürüyüşler koyun, Pazar günlerini oyun günleri olarak değerlendirin.” Frobel; “Oyunlar çocuğun hayatının bir çekirdeğidir, bütüninsanlar orada gelişir, büyür, olgunlaşır ve insanın en güzel, en olumlu yetenekleri orada yükselir.”, Guts Muths; “vücudun ve fikrin gelişmesinde oyunun rolü başta gelir, bunu böyle bil, programını ona göre düzenle!”, H. Spencer; “oyun, çocukta harcanmamış, birikmiş bir enerji tüketimidir.”, J. J, Rousseau; ”Önce çocuğun duyu organları eğitilmelidir; bu da ancak oyunla mümkündür. ”, J. Puaul; ”Oyun insanoğlunun ilk bilincidir.” I. Kant; “Oyun, bütün ve uyumlu bir faaliyettir. ”, Fenolon ; ”Bütün öğretim oyun ve eğlenceye dayanmalıdır.” , Schiller; “Güzel sanatın başlangıcı oyundur.” ve Piere De Coubertin ise “Oyun çocukları sosyal eğitime yöneltir”, demişlerdir.

Bu sebeple; Nar Sanat çocuklarınızı düşünüyor ve Yaratıcı Drama derslerini ‘’Okul Öncesi’’ve ‘’Okul Dönemi’’ olmak üzere 2 ayrı grupta eğitim veriyor.

 

Okul Öncesi GrubuOkul Dönemi Grubu
Yaratıcı Drama Dersi12:00-13:30Resim Aktivitesi13:30-14:30
Resim Aktivitesi13:30-14:30Yaratıcı Drama Dersi14:30-16:00

 

*Resim aktivitesinde veliler ile birlikte çocuklarımız, hem zaman geçirip, hem de resim yeteneklerini geliştirmek için eğitim almaktadırlar.

*Resim eğitmenimiz Ezgi Baytöre ve Yaratıcı Drama eğitmenimiz Banu Çavuş koordineli olarak bu çalışmayı yürütmektedirler.

*Dilerseniz (1 ders) ücretsiz deneme dersine katılabilirsiniz.