Bu sahne, Giotto di Bondone tarafından yapılan Hristiyan Kurtuluşu adlı fresk dizisinin bir parçasıdır. Olağan dışı ahenge sahip olan bu freskler, Padova’daki Cappela di Scrovengi veya Arena Şapeli’nin iç kısmına eklenmiştir.
Kubbenin tavanında bulunan maviliğin altında bulunan çerçevelenmiş sahneler, İsa’nın misyonunu ( Çilesi,Çarmıha gerilişi ve Yeniden dirilişi ) vurgulamaktadır.
Giotto’nun resmettiği matem sahnesinde, Bakire Meryem, Havariler,Mecdelli Meryem ve diğer kutsal kadınlar, gömülmesinden önce Kurtarıcının bedeni başında yas tutarlar. Basitleştirilmiş anlatım, izleyicinin hikayedeki en yoğun ana odaklanmasını sağlar.
Figürlerin yüzleri oldukça canlı ve doğaldır ; fakat meleklerin kederi daha teatral ve kaotiktir. İki grup halinde bulunan figürler, tepenin diyagonal çizgisi sayesinde ilişkilendirirler. Mekanın böylesine dinamik kullanılması da, Giotto’nun en iyi eserlerinin karakteristik bir özelliğidir.
Işık ve gölgenin dikkatli kullanılmış olması sahneyi büyük bir gerçekçilik hissi ile kaplar. Bu o dönemler için sık rastlanan özelliklerden biri değildir.Böylesi bir özgünlük 14. yüzyıl resmini, mimari ile yarışacak bir konuma yükseltmiştir.