bakirkoy-guzel-sanatlar

İşte Bakırköylülerin dört gözle beklediği Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi

Türkiye’nin ilk Türk halk müziği temalı okulu olma özelliğine sahip Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi yaptığı yetenek sınavı sonucunda öğrencilerini belirledi.

Liselere Giriş Sınavı (LGS)’nin yanı sıra özel yetenek sınavlarıyla hayatının okulunu bulmak isteyen öğrenciler bu yılda büyük mücadele verdi. Ancak bu yıl özellikle İstanbul 3. bölgede (Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Göngören, Küçükçekmece ve Silivri) sanatla uğraşmak ve güzel sanatlarla ilgilenmek isteyen öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı sürpriz yaptı.

ÖĞRENCİLERİMİZDEN YAĞMUR KALE, BAKIRKÖY GÜZEL SANATLAR LİSESİ ‘Nİ KAZANDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sürprizi hem veliler hem de öğrencilerin bu okulu araştırma içerisine girmesine neden oldu.  Bizlerde bu haberimizde Güzel Sanatlar Liseleri ile ilgili dikkat çeken noktaları paylaşmak istiyoruz.

GÜZEL SANATLAR LİSELERİNE KİMLER, NASIL GİREBİLİR?

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı müzik ve resim alanında eğitim veren Güzel Sanatlar Liseleri‘ne girebilmek için öğrencilerin öncelikle yetenek sınavına girmesi gerekiyor. Güzel Sanatlar Lisesi’ne yerleşebilmek için puanlama sistemini de bilmekte fayda var.  Giriş puanı hesaplanırken, yetenek sınavlarının yüzde 70’i etkili oluyor. Geriye kalan yüzde 30’luk kısmı ise Ortaokul Başarı Puanı oluşturuyor.

Yetenek sınavı, adayın girmek istediği okulun müdürü, öğretmenleri, il veya ilçe öğretmenleri gibi üyelerden oluşan bir jüri karşısında gerçekleşiyor.  Elbette bölümlerin sınavları arasında farklılıklarda olabiliyor.

Hemen hemen liselerin tüm birinci sınıflarında uygulanan programlar aynı oluyor. Türk dili ve Edebiyatı, Matematik, Biyoloji gibi ortak derslerin yanı sıra birinci sınıfta seçmeli branş dersleri bulunuyor. Sınıf kademesi yükseldikçe öğrencilerin aldıkları ortak dersler azalıyor, branş dersler artıyor.

Güzel Sanatlar Liseleri’ne 8. sınıfı bitiren ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri başvuru yapabiliyor. Burada önemli olan nokta yetenek sınavında başarılı olabilmek.

Güzel Sanatlar Liseleri’nde yetenek sınavı sonrası kontenjan eğer dolmaz ise eylül ayında yeniden sınav yapılabiliyor. Bu sınava ortaöğretim kurumlarının 9’uncu sınıfında okuyan öğrenciler de girebiliyor. Başvuracak adaylar yalnızca bir güzel sanatlar lisesine müracaat edebiliyor.

BAKIRKÖY GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NİN ÖZELLİKLERİ NELER?

2018-2019 eğitim öğretim döneminde eğitim hayatına başlayacak olan Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi, aslında çok uzun zamandır Bakırköy ve çevresinde oturanların dört gözle beklediği bir okul olma özelliğini taşıyor.

Yetenek Sınavı’nı geçerek Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi’ne girmeye hak kazanan öğrenciler, piyanonun yanı sıra Türk Halk Müziği çalgılarını da öğrenecek. Öğrenciler, piyano, Türk müziği çalgıları, şan, solfej, koro ve orkestra dersleri alacak. Okulda, devlet okullarına bağlı öğretmenlerin yanı sıra özel sektörde öğretmenlik yapan ve sanatçılarında derslere gireceğini de hatırlatmakta fayda var.

Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi’nde grup derslerinin yanı sıra birebir derslerinde öğrencilere verileceğini ve bu okulun amacının üniversitelerin Türk müziği bölümlerine öğrenci yetiştirmek olduğunu da belirtmeliyiz.

İlk Türk halk müziği temalı okulu olan Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi’nde  unutulmaya yüz tutmuş Türk müziği eserlerinin topluma tanıtılması ve sevdirilmesi de hedefleniyor.

Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi’ne başvurmak isteyenler için iletişim bilgileri:

KARTALTEPE MAHALLESİ YENİCADDE BİTİŞİKBAĞLAR ORTA SOKAK NO1 BAKIRKÖY/İSTANBULMustafa Necati İlkokulunun Yerine Yapılan Bina

İletişim: 05053544366