İnternet üzerinden kitap satışı gerçekleştiren sitelerin verilerine dayanılarak hazırlanan 2017 yılının en çok satan kitapları listesi açıklandı.
2017’nin zirvedeki kitapları Zülfü Livaneli’nin Elia ile Yolculuk kitabı, Hayvanlardan Tanrılara Sapiens, Azra Kohen’in Aeden ve Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna oldu.
En çok satan kitaplar listesinde zirvedeki Zülfü Livaneli’nin kitabı Elia ile Yolculuk kitabını Yuval Noah Harari’nin “Hayvanlardan Tanrılara Sapiens” isimli kitabı takip etti. İnsanların küresel ekosistemde oynadıkları rolden, imparatorlukların yükselişine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu inceleyen kitap, 2017 yılının en çok satan ikinci kitabı olmayı başardı.
Stefan Zweig’in “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” isimli kitabı en çok satan üçüncü kitap olurken yine Stefan Zweig’in “Olağanüstü Bir Gece” kitabı dördüncü sırada yer aldı.
Zülfü Livaneli’nin Ocak ayında yayımlanan “Huzursuzluk” kitabı en çok satan beşinci kitap olmayı başardı. Altıncı sırada yine Stefan Zweig’in “Ay Işığı Sokağı” adlı kitabı yer aldı. Azra Kohen’in fantastik-kişisel gelişim türündeki kitabı “Aeden” en çok satan yedinci kitap oldu. Stefan Zweig’in modern klasikleri dizisi içerisinde yer alan “Bir Çöküşün Öyküsü” sekizinci, Paulo Coelho’nun “Simyacı” kitabı en çok satanlar listesinde dokuzuncu, Sabahattin Ali’nin ve Türk edebiyatının kült eserleri arasında yer alan “Kürk Mantolu Madonna” ise 2017 yılının en çok satan onuncu kitabı oldu.
2017’NİN EN ÇOK OKUNAN KİTAPLARI LİSTESİ ŞÖYLE:
Zülfü Livaneli – Elia ile Yolculuk
Yuval Noah Harari – Hayvanlardan Tanrılara Sapiens
Stefan Zweig – Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
Stefan Zweig – Olağanüstü Bir Gece
Zülfü Livaneli – Huzursuzluk
Stefan Zweig – Ay Işığı Sokağı
Azra Kohen – Aeden
Stefan Zweig – Bir Çöküşün Öyküsü
Paolo Coelho – Simyacı
Sabahattin Ali – Kürk Mantolu Madonna
KİTAP OKUMAYA GÜNDE 1 DAKİKA AYIRIYORUZ!
Ajans Press ve PRNet’in medya analizinde kitap konulu 130 bin 217 haber çıkışı tespit edilirken, medyadan öne çıkan başlıklarda Türkiye’nin en çok kitap okuyan ilinin Ankara olduğu bilgisi dikkat çekti. Urfa ise en az kitap okuyan il oldu.Öne çıkan bir diğer başlık ise Türkiye’deki bireylerin kitap okumak için günde sadece ortalama bir dakika ayırdığı başlığı oldu.